2011. január 13., csütörtök

2011 hivatalos divatszíne


A Pantone cég, mely a professzionális színszabványok megalkotásában a legnagyobb szaktekintély, kihirdette 2011 hivatalos divatszínét.




A loncvirág rózsaszín nagy energiákat és vitalitást hordoz magában, állítják a szakértők, akik többek között ezen tulajdonsága miatt is választották a vörösbe hajló színt. A Panton Colour Institute vezetője lélekemelőnek nevezte, és hozzátette, hogy a gazdasági helyzetben bizony szükség van az ilyen színek megjelenésére.



Pozitív hatásában én sem kételkedem, abban azonban igen, hogy mindenki ebben a színben fog pompázni 2011-ben. Tény, hogy a nagy divatházak mellett a H&M is ezt tette meg a tavaszi kollekció vezér színének, a lakberendezésben és a rendezvényeken valószínűleg sokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni. És bár a sztárok már előszeretettel használják ezt a színt, kétségeim vannak, hogy mi, hétköznapi emberek nap mint nap ebbe a színbe öltöznénk majd.



Az mindenesetre elég valószínű, hogy sokszor fogunk találkozni idén a rózsaszínnel, ami nem csak a kolibriket csalja majd magához, hanem – talán – szívünket is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése