2011. január 7., péntek

Divatos valóság

A divatvilág 2009-es állása szerint egy plus size topmodell létezett a Földön. Ő volt Lara Stone. Habár nem igazán nevezhető plus size modellnek: ugyan nem csontsovány, de felesleg sincs rajta.



2010-ben aztán valami megváltozott. A piszkafal lábakért rajongó Karl Lagerfeld is érezte ezt, és rögtön csináltatott egy divatanyagot Miss Dirty Martini, ténylegesen plus size modellel. A Coco A Go-Go című fotósorozat legalább akkora újdonság lett a divat forgatagában, mint a női nadrág a XX. század közepén.





És még nem is beszéltünk a V magazine plus size modellekkel készített fantasztikus sorozatáról! A művészet, a nőiesség és a divat találkozása.







Az új trend Marc Jacobs-ot, a Louis Vuitton divatház művészeti vezetőjét is megihlette tavaly, és az őszi-téli kollekció fergeteges sikert arató bemutatóján csak olyan modelleket vonultatott végig, akik a szakmájukon belül kövérnek számítanak. Igaz, az 50-es éveket idéző ruhákban igencsak rosszul mutattak volna a csontkollekciók.






És a tendencia reméljük, tartja magát. Elvégre a szépség nem 45 kilóban mutatkozik meg, hanem az önmagát elfogadó, ápoló, intelligens és okos nőkben, akik 80 kilósan is gyönyörűek!



1 megjegyzés: