2010. december 14., kedd

Stílusos karácsonyfa

A gazdasági válság még az idei Karácsonyra is rányomja bélyegét. Kevesebb pénz jut ajándékokra, de ez nem jelenti azt, hogy a karácsonyfát ne lehetne egyedivé és stílusossá varázsolni.



A családok többsége minden évben ugyanazokat a díszeket használja, és csak egyet-egyet szerez be minden alkalommal. Pedig a fa díszítésének mindig újdonságot kellene okoznia, főleg, ha kisgyermekes családokról van szó. És még ha nem is, ki ne örülne annak, ha saját műalkotásai jelennének meg a fenyőágakon.


Díszekből sosincs hiány. Giccsesebbnél giccsesebbeket kaphatunk meg fillérekért, ami nem hátrány, ha nincs rá sok pénzünk. Ezeknek azonban nem olyan szép a kidolgozása.

A saját készítésű lógók sokkal személyesebbé teszik az ünnepet. Egy kevés kreativitással sok olyat készíthetünk, amire nem is gondolnánk.


Amik közül válogathatunk:


  • A masni sose hiányozhat a fáról! Vegyünk díszes kötöző madzagot és drótot! Miután megkötöttük a masnit a kötöző madzagból, a hátán középre fűzzünk egy kis drótot, amivel a faágra tudjuk majd erősíteni!

  • Az üveggömb alapvető típusai a fényes, a matt, a díszes és a dísz nélküli. Mindig figyeljünk arra, hogy a színek harmóniában legyenek egymással! Inkább vegyünk kevesebb, jobb minőségű és klasszikus színűt, amit tényleg minden évben tudunk használni. Mi is csinálhatunk „üveggömböket”. Hobbiboltban kapható hungarocell gömbökbe fej nélküli gombostűvel szurkáljunk színes flittereket!

  • A szárított narancsnak nem csak jó illata van, de még jól is néz ki a fán. A narancsokat szak szeletre kell vágni és picit megsütni. Illatosíthatjuk fahéjjal is.

  • A tobozon csak egy cérnát kell átfűzni, és már mehet is a fára. Ha díszesebbet akarunk, akkor fújjunk rá egy kevés műhavat és csillámport!

  • Villogókat rengeteg színben találunk, és sokan úgy vélik, ez feljogosítja őket arra, hogy töménytelen mennyiségben aggassa azokat a fára. Inkább egy sort használjunk, egyetlen színben!

  • Kartonból készíthetünk például angyalka szárnyakat. Még kevés pihetollat is ragaszthatunk rá, hogy élethűbb legyen.

  • A mézeskalácstól lesz igazán „otthonos” a karácsonyfa. A saját kézzel készített díszek mellett a finom mézeskalács helyettesíti a szaloncukrot, és formagazdagsága még színesebbé varázsolja a fát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése