2010. december 9., csütörtök

A hó nem csak a kicsiké


Bár időjárásunk mostanában igen szeszélyes, tagadhatatlan, hogy ez már a havas évszak. A hófehér, hideg tájba, sok embernek semmi kedve sincs kimenni, inkább ül a meleg lakásban. Pedig rengeteg olyan dolog van, ami szórakoztathat minket.



Gyerekként mindenki imádja a havat, mert egyet jelent a sok szánkózással és a hógolyó csatákkal. Felnőtt fejjel ezek a dolgok fel sem merülnek, pedig nyílt titok, hogy szánkózni és hógolyózni nem csak a gyerekeknek szabad. Később is ugyanolyan lehetőség és móka. (Aki mást mond, az nem mer így örülni a télnek.)

Bár a kor előre haladtával már óvatosabban játszunk, de a felnőttek ugyanúgy kiállhatnak egymás ellen egy havas háborúra, mint a kicsik.


Obama épp hógolyót gyárt... :)



A kevésbé bátraknak - vagyis pont a bátrabbaknak -, pedig ott vannak a konvencionálisabb téli sportok, mint a sí és a snowboard. Igaz, ezekhez olyan felszerelésekre van szükség, amik elég drágák.

Jó hír viszont, hogy eme sportok szerelmesének nem kell külföldre utaznia, hogy sípályát találjon. A hazai négy nagy pálya közül, három már megnyitotta kapuit, a negyedik pedig a hét végétől lesz látogatható.


És itt van még a jég is, ami szórakozásunk tárgya lehet. A Városligeti Műjégpálya sajnos idén, felújítás miatt nem nyit ki, de azért több helyen is találunk műjeget a városban. És ha olyan időnk lesz januárra a tavaink is korcsolyázhatóvá válnak.



A havas sportok mindegyike karban tartja az izmainkat, de a lelkünknek is jót tesz. Ha kihasználjuk ezeket a téli lehetőségeket, kevésbé látjuk depresszívnek ezeket a szürkés hónapokat.


A divatos ruháinkat ilyenkor se kell félre tennünk, viszont jó melegen kell felöltözni a nagy kalandhoz. Vízhatlan felszereléssel semmi akadálya a gyermeki mókának! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése