2010. december 16., csütörtök

Pakolások a szép hajért

Akárcsak a bőrnek, a hajnak is szüksége van állandó ápolásra. Ha rendszeres időközönként pakolást használunk, egészségesebb és kevésbé töredezett lesz loboncunk.


És ezekért a „készítményekért” sem kell messzire menni. Mint a többi esetben, itt is a konyha és a spejz tartalmát kell használnunk.


Normál hajra – Hársfavirágos öblítő


Két hársfavirágos filtert forralj le fél liter vízzel, és hagyd 30 percig állni. Hajmosás után vidd fel a hajra, azután a szokásos szárítást végezd el. Nem kell leöblíteni, mivel így lesz igazán fényes frizurád.


Zsíros hajra – Élesztős pakolás


Egy deka élesztőt keverj össze egy evőkanál langyos kamillateával, közben két tojásfehérjét verj habbá. Miután összekeverted a kettőt, masszírozd a pakolást a fejbőrbe. 20-30 perc után mosd le!


Száraz hajra – Mézes pakolás


Négy evőkanál mézet keverj el meleg vízben, majd oszlasd el a megmosott, de még nedves hajadon. Hagyd rajta 15-20 percig, utána alaposan öblítsd le a mézet!


Korpás hajra – Vegyes pakolás


A következő keveréket kend a még vizes hajadra: három tojássárgája, három evőkanál napraforgóolaj, egy kiskanál méz, egy kiskanál ecet! Miután bemasszíroztad, fóliába és törölközőbe kell csavarni a hajadat. A hatóidő legalább 15 és legfeljebb 45 perc. Bő vízzel kell leöblíteni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése