2010. december 8., szerda

Előzd meg a ráncokat!

Pár napja hallottam egy nőről, aki nem mosolyog, artikuláció nélkül beszél, miközben van egy kisgyermeke, aki semmit sem ért az egészből. Állítólag így akarja megelőzni az öregedést: izmait nem mozgatja és mimikája sincsen. Megfontolandó, hogy már fiatalon tegyünk a ráncok ellen, de nem ez a módszer hozza meg az áhított örök üdeséget.



Ellenben sok más lehetőség adott, hogy segítsük szervezetünket a környezet káros hatásaival szemben. Nem is azokra a termékekre gondolok, amik mind jobb és jobb eredményekkel, laboratóriumi kísérletekkel akarják bebizonyítani nekünk, hogy egy krém minden gondukat-bajunkat megoldja.

Olyan tippek jönnek, amikhez csak egy kis odafigyelés szükséges, de bőrünk meghálálja majd a gondoskodást. Idővel!



  • A káros napfény és a szoláriuma a fiatalság gyilkosa! Esztétikai problémákon túl a bőrrák kialakulásában is nagy szerepük van. Ám míg utóbbit érdemes kerülni, előbbit nyugodtan beiktathatjuk éves terveinkbe. Csupán a megfelelő védelemről kell gondoskodni: magas faktorú fényvédőkrémek nem csak napozáshoz. Kerülendő ezek mellette a 11 és 15 között nyári nap hevében tartózkodni. De ezt már mindenki tudja…

  • Mindig olyan krémet válasszunk, ami a bőrtípusunknak megfelelő! Kérjük ki szakember segítségét, még ha meg is van az állandó nappali és éjszakai krémünk.

  • Érdemes belülről is erősíteni a Q10 és a szelén kedvező hatásait. Pótoljuk rendszeresen!

  • A lifting maszkok csodára képesek! Ezek a készítmények a bőr tartó rostjait erősítik, és se gítik a ráncok eltüntetését is.

  • Házilag elkészített bőrradír a legjobb peeling (hámlasztó) módszer A konyhában megtalálható szereket ükanyáink is használták, hogy fiatalítsák bőrüket. Egy csésze zabdara, egy teáskanál méz és egy fél csésze mandulát összekeverünk, majd felvisszük a kívánt felületre. Érzékeny bőrűeknek nem ajánlott, de ha úgy tapasztaljuk, hogy megvastagodott és különösen száraz a bőrünk, akkor ne féljünk használni.

  • A dohányzás és az alkohol nem tesz jót a szöveteknek, a vérkeringésnek, így a bőr nem jut elég oxigénhez.

  • Próbáljunk elegendő időt fordítani pihenésre, alvásra, és kerüljük a stresszt. Bár ez utóbbi a mai világban nem biztos, hogy lehetséges. De igyekezzünk lecsökkenteni az idegeskedés mértékét!

  • A rendszeres testmozgás segít megőrizni bőrünk fiatalságát. Sportolás közben a szervezet vérkeringése javul, így a bőrsejtekbe is több oxigén jut.

  • A tudatos táplálkozás legalább olyan fontos, mint a jó arcápoló krém használata. Rostokban és ásványi anyagokban gazdag ételekkel segíthetjük a méregtelenítés folyamatát, ami szintén a setjmegújítást serkenti. A szervezetben lerakódott fölösleges anyagok pedig távoznak testünkből.

  • A belső hidratálás ugyanolyan fontos, mint a küldő. A napi 2 liter folyadék előirányzat ugyan, de nehéz betartani. Igyekezzünk legalább másfél litert fogyasztani.

  • Méltán lehet kedvencünk a spejzből a méz. A benne lévő ásványi anyagok és vitaminok hatásosan regenerálják a bőrt. Kenjük bátran arcunkra, és a hatás nem marad el.

  • Végezetül, igyekezzünk rendszeresen infra vagy hagyományos szaunában pörkölődni. Segítik a méregtelenítést, feszesítik és edzésben tartják a bőr tartó rostjait. A különböző illóolajok pedig mind-mind kifejtik hatásukat testünkön kívül-belül.

1 megjegyzés:

  1. szia! én a 20as éveim elején járok. az ilyen korú lányoknak mit tudsz tanácsolni esetleg ezeken a tanácsokon kívül?

    VálaszTörlés