2010. december 14., kedd

Francia hagymaleves


A téli hideg időben nagyon jól jön egy leves, ami felmelegíti a hidegben áthűlt testet. A francia hagymalevest sokan ismerik és imádják, mert nem nehéz elkészíteni, ellenben nagyon finom.


Hozzávalók - 3 főre:


  • 15 dkg vöröshagyma
  • 8 dkg póréhagyma
  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg liszt
  • 6,5 dl csontlé
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • reszelt sajt
  • 3 db kenyércipó



A cipók tetejét levágjuk, a kenyérbelet pedig kanállal kikaparjuk, az üres kenyerünkre visszatesszük a tetejét és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezzel kész a „tányérunk”.

A hagymákat, miután megpucoltuk vékonyan felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk egy edényben, és rátesszük a felszeletelt hagymát. Miután aranybarnára pirítottuk, egyenletesen rászórjuk a lisztet. Ezt picit elkavarjuk, majd hozzáadjuk a csontlét és a bort. Már csak a sót és kakukkfüvet kell hozzáadnunk (ízlés szerint), és felforralás után készen is van a levesünk. A cipókba tálaljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.


Ettől a levestől nem csak a testünk, de a lelkünk is átmelegszik!


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése