2010. december 30., csütörtök

Jövőre máshogy lesz?!

Szinte minden ember tesz, vagy tett már szilveszteri fogadalmat. Az a gondolat, hogy valami új kezdődik, minket is sarkall, hogy az eddigi rossz, vagy elmaradt tetteinken változtassunk.



Milliószor hallottam már ismerősöktől, barátoktól fogadalmakat az óév utolsó napján. „Többet nem dohányzom!”, „Sokkal többet sportolok!”, „Egészségesebben fogok élni!”, „Keresek egy új munkahelyet!” – talán ezek a leggyakoribbak. És persze egy évre rá újra elhangzanak.


Hogy miért? Mert az emberek csak egy dolgot nem ígérnek meg: hogy kitartanak a fogadalmaik mellett. Ugyanis egy fogadalomnak csak és kizárólag akkor van értelme, ha azt be is tartjuk. Üres szavakat kár kilehelni a világűrbe, semmi értelme nem lesz.



Nem akarnék senkit elkedvetleníteni, hiszen fogadalmat tenni elhatározás, ami kezdetnek nagyon is jó. De a lényeg, hogy ne akarjuk elsőre meghódítani a világot. Inkább gondolkozzunk kisebb, de végrehajthatóbb dolgokban.

Például egy erős dohányosnak felesleges a teljes leszokást ígérgetnie. Inkább a „Kevesebb cigaretta egy nap”, vagy a „Kisebb nikotintartalmú cigarettára való átállás!” lehet a jó megoldás. Ezek ugyanis sokkal reálisabb célok.


Merjünk nagyot álmodni, de gondolkodjunk józanul, és legyünk tisztában a saját képességeinkkel és akaraterőnkkel. Egy kisebb siker rengeteget lendíthet az önbizalmunkon, míg egy nagy bukás…


Mindenesetre az én fogadalmam az, hogy a Fashioniszta jövőre sokkal több cikket ír nektek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése