2010. december 3., péntek

A változás hatalma

Amikor az ember élete vakvágányon halad és nem érzi jól magát a bőrében, akkor változtatni akar. Vagy nem. Megfigyeléseim szerint ugyanis az emberek többsége nem sokat tesz a változásért, gyakran semmit. Csak áhítozza azt.



Az Ízek, imák, szerelmek című filmben, Liz (Julia Roberts) távol érzi magát a régen megálmodott élettől. Mer változtatni, és elhagyja addigi világát. Több célja is van: megtalálni Istent, az ízekben elmerülni és megismerni egy olyan embert, aki feltételek nélkül elfogadja és szereti. Mint ahogy az egy amerikai történethez méltó, minden sikerül, és Liz boldogan merül új világába.


Olaszország, India és Bali gyönyörű képei veszik körül a történetet, amely – más társaihoz hasonlóan – az útkeresés és az élet egyensúlyának kérdéseit feszegette.

A film persze elgondolkodtatott, hogy a változásért az emberek megtesznek-e mindent. A választ mindenki a maga környezetében találja meg. Ha nem, akkor nehéz kitörni a kis világ bűvköréből. Nem lehetetlen, de nehéz.

A negatív gondolatoknak talán az lehet az oka, hogy az emberek nem csak másban, de saját magukban sem bíznak. Nem hiszik, hogy meg tudják csinálni az előttük álló feladatot, vagy választani tudnak egy nehéz szituációban. Csak a kudarcra tudnak gondolni, ami gyakran tényleg bukásra ítéli a dolgot.


Minden embernek, mint Rambonak, magának kell megvívnia saját harcait. Határozottan és merészen kell állni a sarat, és csak menni előre. Mert hátrafelé nézve nagyot eshet az ember. Így például, ha valaki elégedetlen a külsejével, akkor a kitartás testben és lélekben az, ami megadja neki a helyes választ. A siker pedig garantált!



Üdvözlettel,


Vera



1 megjegyzés: