2010. december 20., hétfő

Az ajándékcsomagolás művészete


Azt mondják, tehetség kell hozzá. Meg érzék. Szerintem csak igényesség, odafigyelés és egy kis kreativitás. Az ajándékok becsomagolása olyan, mint a tálalás. Hiába a legfinomabb étel, ha nem ízlésesen teszik elénk.



Az ajándékoknál is ugyanolyan fontos az, hogy milyen minőségben adjuk oda a meglepetést jogos tulajdonosának. Az ilyen apróságok alakítják mások véleményét rólunk.

Én például szeretek szépen csomagolt ajándékot adni. Ez egy apró figyelmesség a szeretteimmel szemben.


És tényleg nem kell hozzá más, csak egy koncepció. Gondolkozz el azon, hogy milyen stílusú csomagolást szeretnél! Egyszerű, karácsonyi hangulatú, esetleg valami egyedi, rád jellemzőt. Színeset, csíkosat, pöttyöset vagy fekete-fehéret. Nem is muszáj mindegyik ajándékot ugyanolyan papírba csomagolni, inkább csak a hangulata legyen egyforma. Vagyis, ha fekete-fehérben gondolkozol, akkor minden legyen fekete-fehér. És semmi más.


Persze nem minden ajándékot könnyű becsomagolni, mivel nem mindennek van valamilyen téglatest alakja. Ha egyáltalán nem boldogulsz velük, akkor számodra a papírdoboz a legjobb megoldás. Minden méretben és formában lehet kapni egész olcsón.


A csomagolások díszítése is csak egy kevés odafigyelést igényel. Masnit mindenki tud kötni, és rengeteg kötöző madzag közül válogathatunk.


Íme néhány ötlet!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése