2010. december 6., hétfő

Süti hátán süti

A karácsony a sütiről is szól. A tradicionálisról, mint a bejgli és a mézeskalács, de a modern világunkhoz igazodó expressz sütik is helyet kapnak konyhánkban. Ezek közül mutatok be most kettőt, amiket akár hétköznap, a munkából hazatérve is gyorsan elkészíthetsz, és még a közeledő ünnep hangulatát is megadják.



Bundás alma (elkészítési idő: kb. 30 perc)


Hozzávalók négy személyre:


  • 5 db alma (lehetőleg az édesebb, nem a savanyúbb típusból)
  • 2 db egész tojás
  • 30 dkg liszt
  • 4 dl tej



A tejet, a tojást és a lisztet robotgéppel vagy kézi habverővel kikeverjük híg tésztává. Az almákat közben megpucoljuk, óvatosan kicsumázzuk (úgy, hogy a teljes alma ne sérüljön), majd karikákra vágjuk. Ezeket a karikákat megforgatjuk lisztben, majd a tésztában és olajban zsemleszínűre sütjük.

Találásnál fahéjas porcukrot szórunk rá.



Csokis Cookie (elkészítési idő: kb. 20 perc)


Hozzávalók:


  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg margarin (olvasztjuk)
  • 5dkg kakaópor
  • 1 tábla csoki (apró darabokra törjük)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dkg porcukor
  • 2 db egész tojás
  • 1 kk. sütőpor


A hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy csak a csoki darabkák maradjanak benne egyben. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2-3 cm-es kis lapos kerek sütiket formázunk, olyan távolságra, hogy sütés közben legyen helyük még (fél centit) nőni. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük!


Jó étvágyat!



Üdvözlettel,


Vera



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése