2010. december 3., péntek

Karácsonyi sminktippek 2010

A következő cikksorozatban karácsonyi sminkeket mutatunk be nektek. És nem is akármilyeneket… Akárcsak a divatmárkák, a dekorkozmetikumokat készítő márkák is előrukkolnak karácsonyi limitált szériás kollekciójukkal. Chanel, Dior, Givenchy és a többiek. Minden cikkben egy-egy márka kollekcióját és kampányképét elemezzük majd, és megtudhatjátok, hogyan készíthetitek el ti is, otthon ezeket a sminkeket. Mindezt anélkül, hogy a drága termékekre pénzt kéne áldozni.



GuerlainAz arany simogatása



Pierre-François Pascal Guerlain 1828-ban nyitotta meg üzletét Párizsban, és azóta az egyik legpatinásabb parfümházak közé emelkedett. 1994-ig a Guerlain család tulajdonában volt a cég, amikor a LVMH (Louis Vuitton) be nem vásárolta luxusmárkái közé. És manapság már nem csak parfümöket, hanem sminktermékeket és bőrápoló szereket is vásárolhatunk Guerlain név alatt.

Az idei karácsonyi kollekció a luxust hirdeti. A mély lila, mint divatszín jelenik meg, mellette pedig az ünnepi arany és a fekete kapja a hangsúlyt. A téli hamvasságot a pirosító és a púder baba színei sugározzák lila és rózsaszín árnyalatokban. Igazi királyi pompa!

A kampányplakátról a világhírű modell és háromgyerekes anyuka, Natalia Vodianova néz ránk igéző szépségével. A smink lényege az egyszerű, de aranyban úszó érzékiség megbolondítva eleganciával.



Elkészítése:




A megtisztított bőrre vidd fel az alapozót, de ügyelj arra, hogy a szemkörnyéken egyenletes legyen. Mivel ez egy szemhangsúlyos smink, ennek a területnek az előkészítése a legfontosabb ahhoz, hogy tartós és szép sminked legyen.


A szemek festése: szemeidet a belső zugtól a szemed külső sarkáig aranyszínű szemhéjpúderrel fest ki, majd az külső saroktól kezdve indítsd a sötétítést. Először használj egy sötétlila festéket, majd a feketét. A képen ugyan nem látszik, de az arany és a fekete között bizony ott a lila is, amit a palettán látsz.

A sötétítésnél ne ragaszkodj a képen látott arányokhoz, hiszen a te szemed formája valószínűleg nem olyan, mint Nataliájé. Bátran vidd beljebb, amíg úgy nem látod, hogy tökéletes. A „nagy sötétség” elkerülése érdekében azonban ügyelj arra, hogy a szemed felénél beljebb ne fess se lilával, se feketével. A szemed alatt vékony sávban ugyanezt a folyamatot végezd el!


Ha ezzel készen vagy, ragadj fekete szemceruzát, és húzd ki a szemeidet alul, és ha tudod, felül is! A spirálozás után jöhet az üdeséget kölcsönző pír és a szájfény.

Bár a kollekcióban három különböző árnyalatú rúzs is helyet kapott, ahhoz, hogy a szemeid érvényesüljenek, és elegáns hatást érj el, nem szabad erős színű rúzst használni.


Karácsonyi partira, de családi ebédre is remek választás!


Jó sminkelést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése