2010. december 2., csütörtök

Karácsonyi ajándéklista


A
karácsonyi ajándékok után mindig járni kell, ha van kedvünk hozzá, ha nem. De ha már meggyőződtünk arról, hogy ki minek örülne, akkor sokkal kellemesebb ez az utána járás, pont azért, mert örömet szerezni valakinek, akit szeretünk, számunkra is öröm.


Az ötlet természetesen elengedhetetlen. Néhol bevett szokás, hogy felnőtt fejjel is írnak a „Jézuskának”, amivel nem csak mások, de saját dolgukat is megkönnyítik. Kör e-mailekben el lehet küldeni mindenkinek, hogy mire van szükségünk, és mire nincs. Így olyan ajándékot kapunk, amit szeretnénk, esetleg, aminek hasznát vesszük.

Lehetséges, hogy ez nem megoldható. Na, akkor kell ismerni azt, akit meg akarunk ajándékozni! Mit szeret a húgunk, a bátyánk, az anyukánk vagy az apósunk. És végig kell gondolni.


Íme néhány tipp, ami hasznotokra válhat…



Könyvmolyoknak: kedveskedhetünk valamilyen könyvritkasággal, első kiadással, amire antikváriumokban kutatva bukkanhatunk. Ha ismerjed a kedvenc témáit, szorítkozz arra!




Divatfüggőknek: számukra széles palettából válogathatunk. Egy szép nyaklánc, egy igényes mobildísz vagy a kedvenc divatlapjának előfizetése. De akár készíthetünk is nekik valami apróságot (kitűzőt, karkötő, stb.) Vegyük szemügyre az aktuális divatot, ha választunk! Hogy hova menjünk? Plázákba!



Anyukáknak: nekik sose elég tökéletes például a konyhájuk. :) Nézzünk körül, hogy mi hiányzik, vagy gondoljuk végig, hogy miről panaszkodnak! Ha már tudjuk, mire van szüksége, irány a Tesco vagy az Ikea, ahol olcsón szerezhetünk be mindent. Amennyiben tökéletes a konyhája, mindig jól jön valamilyen kozmetikum. Még az is jó ajándék, ha befizetjük egy frissítő masszázsra!



Nagyszülőknek: ők azok, akik büszkék ránk. Ezt kell „kihasználni”. Bármit is adunk nekik, mi magunk készítsük őket. Valószínűleg nem sok mindenre van szükségük, szeretetre viszont annál inkább. Ha ritkán találkozunk velük, azzal tudjuk kifejezni érzéseinket leginkább, ha valami igazán személyeset adunk nekik. Mint gyerekkorunkban mesteri rajzaink!



Apukáknak: te szereted a divatot, de őt nem is érdekli? Vegyél neki egy új pulcsit vagy egy inget. Van még időd arra is, hogy készíts valamit. Például köss egy sálat!




A kommersz ajándékokon túl is van élet. Használd a fejed! Kiszemelt „áldozatod” biztos elejt neked olyan mondatokat, amiből ki tudod venni, mit szeret. Ne azért menj egy üzletbe, hogy hátha találsz valami ajándékot! Inkább akkor menj vadászni, ha már tudod, mit veszel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése