2010. december 11., szombat

Gyors segítség a konyhából

A hideg szél kiszárítja bőrünket, ez nem kétséges. Sokszor hiába hidratáljuk este, már reggelre durva tapintású lesz. Ilyen időjárási viszonyok között pedig érdemes hetente egyszer egész testünket átradírozni.



Az elhalt hámsejtek eltávolítása fontos a bőr természetes megújításához. És még a bolti készítmények vegyszereit is elkerülheted, ha kinyitod a spejz ajtaját. Gyorsan készíthetsz magadnak többféle radírt is, amik rengeteg ásványi anyaggal és vitaminnal töltik fel testedet.

A tengeri só, mint alapanyag, rengeteg ásványt tartalmaz, de durvasága miatt inkább csak a problémásabb, kevésbé érzékeny területekre használd.



A barna cukor szintén nagyon jó alapanyag. A fehér cukorral ellentétben több hatóanyagot tartalmaz, és a sónál sokkal finomabb. Még az arcodra és a dekoltázsodra is jó.




Receptek:


  • Egy bögre sót keverj össze olívaolajjal. Vidd fel a problémás területre, majd langyos vízzel öblítsd le.
  • Egy bögre sóhoz adj joghurtot és mézet, majd dörzsöld át a testedet vele. Hagyd rajta pár percig, majd alaposan mosd le.
  • Egy marék barnacukorhoz add hozzá valamilyen gyümölcs kifacsart levét. Körkörös mozdulatokkal dolgozz vele a bőrödön, aztán távolítsd el vízzel.
  • Barnacukrot keverj ki mézzel. Ezt akár az arcodra is felviheted! Ha rendesen átdörzsölted magad, hagyd hatni 8-10 percig. Aztán mosd le. Az eredményt azonnal érezni fogod.



A radírozás után mindig használj testápolót, ami ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz! Ezzel ugyanis tartósabbá teszed bőröd puhaságát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése