2010. december 13., hétfő

Mit tehetsz a pattanások ellen?


Bár a pattanások többsége a pubertás korhoz és a hormonháztartáshoz köthető, előfordul, hogy egyik napról a másikra, látszólag ok nélkül szenvedünk tőlük. Tehetsz ellenük!






A pattanások a szervezet jelzései, hogy valami nincs rendben. Például az arc két oldalán és a nyakon megjelenő púpok a máj és az epehólyag működésének kiegyensúlyozatlanságára hívják fel a figyelmedet. Az arcon és a homlokon megjelenő dudorok pedig figyelmeztetnek, hogy a gyomrod túlterhelt fehérjékben gazdag és zsíros ételekkel.


Ha már a baj orvoslását megteszed, csak javulni fog az állapot. A meglévő pörsenések kezelésére viszont van pár trükk!



  • Az arc tisztítása fontos, de ha vattapamaccsal dörzsölöd arcodat, azzal terjesztheted a gyulladást. A lemosó gélt és arctejet inkább vizes kézzel vidd fel, és bő vízzel mosd le!

  • A pórusok eltömődéséhez vezethet az is, ha nem megfelelően ápolod arcodat. A heti egy vagy két radírozást biztosan meghálálja a bőr!

  • Estére érdemes hámlasztó készítményeket rakni a problémás bőrfelületekre. Ha nincs ilyen kéznél, akkor se ess kétségbe! A fogkrém nem csak a fogakra jó, remek hámlasztó, szárító is egyben.

  • Az úgynevezett „hűtő ételek” segítik a bőr szépülését. A rizs, a friss saláta és az alma fogyasztása belülről ápolják az arcodat.

  • Mértékkel fogyasztva az olajos magvak és a csokoládé is jótékony hatást fejt ki! Igaz, hogy utóbbiból heti pár kocka engedélyezett csak, és az is az étcsokoládéra vonatkozik. Az magvakból pedig heti fél marék a javasolt mennyiség.

  • Az alma védi a bőrt a baktériumoktól és a fertőzésektől, és ha napi egyet megeszel, már sokat tettél a szépségedért.

  • A paradicsomot külsőleg használhatod a pattanásokra. A szeletekre vágott parit tedd az arcodra 10-15 percre. Mivel hámlasztó hatása elég intenzív, utána mindig használj hidratáló krémet!

  • Az uborka frissíti a bőrt és meggátolja a pórusok eltömődését. Az uborkapakolás használata kéthetente ajánlott zsíros bőrre. A lereszelt uborkát keverd össze egy keményre vert tojásfehérjével és egy kevés rozmaringos illóolajjal. 15 percig kell az arcodon hagyni, aztán langyos vízzel mosd le!


4 megjegyzés:

  1. Köszi a tanácsot :) ez tuti segít a randi előtt is :)))

    VálaszTörlés
  2. szia! esetleg egy kimondottan profi kozmetikust nem tudsz ajánlani, aki azért nem horribilis összegekért dolgozik. Természetesen az sem hátrány ha eszméletlenül jól ki tudja tisztítania bőröm. köszi

    VálaszTörlés
  3. Azért ne közvetlenül randi előtt használd ezeket! :)

    VálaszTörlés
  4. Csak a saját kozmetikusomat tudom ajánlani! :) Nagyon jó és nem is drága!
    Írj e-mailt, és küldök neked telefonszámot!


    fashioniszta@gmail.com

    VálaszTörlés