A téli hideg időben nagyon jól jön egy leves, ami felmelegíti a hidegben áthűlt testet. A francia hagymalevest sokan ismerik és imádják, mert nem nehéz elkészíteni, ellenben nagyon finom.
- 15 dkg vöröshagyma
- 8 dkg póréhagyma
- 2,5 dkg vaj
- 2,5 dkg liszt
- 6,5 dl csontlé
- 1 dl fehérbor (száraz)
- reszelt sajt
- 3 db kenyércipó
A cipók tetejét levágjuk, a kenyérbelet pedig kanállal kikaparjuk, az üres kenyerünkre visszatesszük a tetejét és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezzel kész a „tányérunk”.
A hagymákat, miután megpucoltuk vékonyan felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk egy edényben, és rátesszük a felszeletelt hagymát. Miután aranybarnára pirítottuk, egyenletesen rászórjuk a lisztet. Ezt picit elkavarjuk, majd hozzáadjuk a csontlét és a bort. Már csak a sót és kakukkfüvet kell hozzáadnunk (ízlés szerint), és felforralás után készen is van a levesünk. A cipókba tálaljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
Ettől a levestől nem csak a testünk, de a lelkünk is átmelegszik!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése