Bundás alma (elkészítési idő: kb. 30 perc)
- 5 db alma (lehetőleg az édesebb, nem a savanyúbb típusból)
- 2 db egész tojás
- 30 dkg liszt
- 4 dl tej
A tejet, a tojást és a lisztet robotgéppel vagy kézi habverővel kikeverjük híg tésztává. Az almákat közben megpucoljuk, óvatosan kicsumázzuk (úgy, hogy a teljes alma ne sérüljön), majd karikákra vágjuk. Ezeket a karikákat megforgatjuk lisztben, majd a tésztában és olajban zsemleszínűre sütjük.
Találásnál fahéjas porcukrot szórunk rá.
Csokis Cookie (elkészítési idő: kb. 20 perc)
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg margarin (olvasztjuk)
- 5dkg kakaópor
- 1 tábla csoki (apró darabokra törjük)
- 10 dkg kristálycukor
- 3 dkg porcukor
- 2 db egész tojás
- 1 kk. sütőpor
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy csak a csoki darabkák maradjanak benne egyben. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2-3 cm-es kis lapos kerek sütiket formázunk, olyan távolságra, hogy sütés közben legyen helyük még (fél centit) nőni. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük!
Jó étvágyat!
Üdvözlettel,
Vera
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése