- 8 darab nagyobb csirkemáj
- 1 csomag mozzarela sajt
- 2 csomag szeletelt bacon
- 1 hagyma
- 2 evőkanál kacsazsír
A májat mosd meg alaposan, és hagyd, hogy lecsöpögje a vizet. Addig vágd fel a hagymát fél karikákra, és a mozzarellát szeletekre. Arra ügyelj, hogy a sajt ne legyen nagyobb, mint ami a máj két része közé befér. Tegyél egy jénaiba két evőkanál kacsazsírt, és a felszeletelt hagyma felét szépen igazgasd el az edény aljában.
A megmosott májat terítsd szét egy vágódeszkán, és az egyik oldalára helyezd rá a mozzarella szeletet. A máj másik felét hajtsd rá a sajtra, majd csavard bele két szelet baconbe úgy, hogy minden részét takarja. Így nem folyik majd ki a megolvadt sajt. A kész darabokat tedd az edénybe, a hagymára. A megmaradt mozzarellát tedd a májra, a másik fél hagymát pedig szeletekben szórd rá a májakra.
Ne előmelegített sütőbe tedd be, ettől még puhább lesz a máj. A sütés 40-45 percet vesz igénybe 160 fokos sütés esetén.
Sózni kizárólag tálalás után lehet, ízlés szerint. Mellé hagymás-baconös tört krumplit ajánlok, de rizzsel és burgonyapürével is finom.
Elkészítése 15 perc, plusz a sütés. Egyszerű és nagyon finom főétel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése