2010. december 28., kedd

Szilveszteri borzalmak


A Szilveszter nem múlhat el a pezsgős dugó vagy tűzijáték hangjai nélkül. És gyakran elmaradhatatlan kellékek a vicces szemüvegek és a csillogós parókák. Sok olyan van, ami fokozza a hangulatot. De az alábbiakat kerüljétek!



A paróka és szemüveg viccesek, de a legtöbb esetben kifejezetten idétlenül állnak, mert nem jól választják ki, és az „úgyis csak egy estére lesz” gondolat miatt, a lehető legolcsóbbat keresik. Pedig az ilyen parókák később is jó hangulatot tudnak okozni egy házibuli, vagy egy tematikus buli alkalmával.



És ha már ünneplés, megemlíteném, hogy szörnyű szilveszteri szokássá vált a petárda. Nekem korábban sokszor okozott ijedtséget, sőt volt, hogy szaladásra is késztetett, egy a közelembe dobott petárda. Ráadásul az állataim nagyon félnek ezektől a hangoktól. Szerintem korlátozni kellene a területet, ahol ezt szabad. Talán jobban figyelnének akkor a játszadozók a többiek és a saját testi épségükre.


A másik ijesztő dolog a maszk. Persze nem a Jim Carrey-s filmre gondolok, hanem azokra az ijesztő állarcokra, amelyek már nem csak a farsangi időszakban, hanem előbb is felkerülnek. Halálra tud rémíteni egy-egy utcasarkon felvillanó Freddy Krueger arc.



De az a töménytelen giccs is elborzaszt, ami ilyenkor felkerül az emberekre jelmez, vagy ruha formájában. A sok flitter és a színek kavalkádja túl tömény, hát ha még a parókákat és maszkokat is hordják hozzájuk. Így pedig az emberek tényleg nevetségesen néznek ki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése