2011. augusztus 5., péntek

2011-es őszi sminktrendek

Lassan elbúcsúzhatunk a nyártól… Hiába van még csak augusztus eleje, hőségben már csak pár napig lesz részünk. Így akár el is kezdhetjük a 2011-es őszi sminktrendek elsajátítását.


1. Hibátlan alapozás



Mint minden szezonban, most is az alapoknál kezdődik az igazán divatos sminkek elkészítése. A nem túl vastagon használt, természetes hatású alapozók egy szempillantás alatt harmonikussá varázsolják arcunkat. Amire változatlanul figyelni kell, hogy olyan alapozót vegyünk, ami egyre fakuló bőrünkhöz hosszabb ideig jó. A túl sötét vagy túl világos színek irreálissá tehetik megjelenésünket.




2. Külső vonás



Elfelejthetjük őszre a szem belső vonalának kihúzását, mivel a trendek szerint az alsó szempillák alatti fekete, vékony satírozás mindent felülmúl. Ahhoz, hogy megfelelően fix legyen a szemceruza, érdemes egy kevés fekete port felvinni rá!









3. Füstös metál




Az idő komorsága a sminkeken is meglátszok olykor. Idén a metálos, hideg színek füstös satírként használhatóak. Formailag kötetlen: egyaránt készíthetünk klasszikus kör- vagy a képen is látható macskás satírt.








4. Lágy barna


A természetesség sokkal nagyobb hangsúlyt kap ezen az őszön, mint a korábbiakon. A természetes, lágy barna árnyalatok használata a szemhéjon abszolút kedvencünk lehet. Egyszerű, por állagú festéket kell csak felvinni a mozgó részre és az alsó pillasor tövébe.
Dobjunk fel mellé szempillaspirált, egy leheletnyi pirosítót és minimális mennyiségű, ajkunkkal harmonizáló színű rúzst!




5. Lángba borult ajkak





A piros árnyalatai továbbra is tartják helyüket a trendek között. Ajkainkat igazán csábossá és érzékivé tudják varázsolni. Csupán egy szempillaspirálra és némi pirosítóra van szükség mellé. A hangsúly maradjon a szájon!






6. Tus és spirál


Egy másik klasszikusnak számító smink is helyet kapott az őszi rangsorban. A felső szempillasor tövébe rajzolt tusvonal és az extra hosszú, íves és dús szempillák legalább annyira nőiessé teszik arcunkat, mint a vörös rúzs. Kevés gyakorlással pedig hibátlan vonalat is húzhatunk! Társítsunk mellé natúr rúzst!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése