2010. október 30., szombat

3 könyv 3 világ

Love Story

Mindannyian ismerjük a Love Story történetét, talán láttuk is a belőle készült operettet. De aki kezébe veszi Bárdos András új könyvét, az garantáltan olyan élményben részesül, amire nem számított. A könyv egy férfi és egy nő egyenlőtlen szerelmi viszonyáról szól. Főhőse tipikus férfialak: nem érti és nem érzi a helyzetek érzelmi súlyát, és amikor rájön erre, késő. Olyan valós világot mutat be a szerelmes regény, ami nem az amerikai álomgyárra épít. Azoknak a „nőknek, akik többet akarnak tudni a férfiakról, és férfiaknak, akik szeretnék tudni, hogy nincsenek egyedül…”


Divatkirályok közelről

Csontos Tibor olyan pillanatokat kapott el a divat legnagyobbjainak életéből, amire még nem volt példa a magyar könyvkiadásban. Olvashatunk arról, hogy Dolce&Gabbana semmibe veszi Miuccia Pradat, vagy hogy előbbi lopott vagy nem lopott Armanitól. Emberinek mutatja be őket múltuk és jelenük alapján, és közben érzelmeket vált ki az olvasóból. Úgymond egy kicsit megértjük a divat nagy királyait.




Osztálylétrán Amerikában

Aki kezébe veszi ezt a könyvet, ne egy esti mesére számítson! Rengeteg hivatkozáson viszi keresztül a szerző, Paul Fussell a művét, és arra keresi a választ, hogy vannak vagy nincsenek osztályok az amerikai társadalomban. A szabadság földje, és az amerikai álomkép: a sikeresség megszerzése valójában nem is olyan egyértelmű, ahogy külső szemmel látjuk. És még belső szemmel sem! Ha érdekel a társadalom és ki szeretnéd törölni a tündérmesét a fejedből, akkor ez a legjózanítóbb könyv!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése