2010. október 30., szombat

Divatszerkesztők divatosan

Vagy inkább stílusosan?
Aki egy kicsit is érdeklődik a divat iránt, az tudja, ki Anna Wintour. (Aki nem tudná: az amerikai Vogue főszerkesztője, a divatvilág „anyucija”) De nem csak ő mondja meg, hogy mi néz ki jól és mi nem. Több száz főszerkesztő, divatszerkesztő mutatja be nekünk hónapról hónapra a szezonális trendeket. Vajon ők mennyire követik a divatot?


Talán van olyan nő, akinek megfordul a fejében egy-egy divatanyag után, hogy az összeállított ruhákat vajon ki venné fel úgy, ahogy az újságban van. Az felvenné, aki kitalálta?

Hát, szó mi szó nem vagyok benne annyira biztos. A külföldi szerkesztők inkább a letisztult eleganciát szeretik, és nem is aggatnak magukra túl sok mindent. Egyikük sem attól lesz szexi, hogy mindenét kidobja, de nem is követik úgy a divat változásait, ahogy nekünk javasolják. Kipróbált és sokat munkált stílusuk mögött olyan példaképek állnak, mint Grace Kelly és Lauren Hutton.
És náluk nem az a divat, hogy Louis Vuitton táskákkal rohangáljanak, hanem hogy stílusosan nézzenek ki. Amúgy náluk a Hermés táska a trendi.


Itthon már egész más a helyzet. Sokkal kevésbé vehető észre a hazai szerkesztőkön ez a határozott stílus. A fiatalabbak minduntalan azt próbálják megmutatni, hogy az ő munkájuk a divat körül forog.

Azt hiszem, hogy a két lehetőség közül az előbbit választanám. És mondjuk olyan nőkre nézek fel a modellek helyett, mint Audrey Hepburn vagy Greta Garbo. Tőlük ugyanis többet tanulhatunk!










































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése