2010. október 8., péntek

A körmök titka

Piros, lila, zöld vagy sárga. Csillámos, mintás vagy natúr. Bármelyiket is választod a körmödre, az a legfontosabb, hogy tartós legyen. A recept egyszerű, kis kitartással pedig tökéletesre fejlesztheted ügyességedet.


Sokszor látni főként tini lányokat, hogy le van pattogva a lakk körmeikről. És még csak nem is natúr színeket használnak, hanem pirosat, pinket és feketét. Pedig a körmök és a kéz árulkodik legjobban tulajdonosáról. A hanyagság és ápolatlanság sose lesz divatos, szép és bizalomgerjesztő. A körömlakkozás titka a lépések egymásutániságában rejlik. Ha jó sorrendet követsz, akár 5-6 napig is hibátlanok lesznek ujjaid. És csak fél órádba kerül!

1. Az előző lakkot mindig alaposan mosd le! De ne használj aceton tartalmú készítményeket, mert roncsolja a bőrödet. Ellenben a mandulaolajos folyadékok ápolják és regenerálják a körömágyat.

2. A lemosó után mindig mosd meg a kezed szappannal! Fontos, hogy az oldószer hatását eltávolítsd, már ezzel a lépéssel is növeled a következő lakk tartósságát: a szappan lemossa a körmödről azt a zsírréteget, amitől sokkal korábban kezd kopni a festék.

3. Első rétegként egy színtelen alapozó lakkot használj! Ez adja a tartósság második lépcsőjét.

4. Körülbelül két perc elteltével már felviheted magát a kiválasztott színt. Egy réteg elég ebből, felesleges kettőt rákenni a körmödre, nem attól fog kevésbé kopni.

5. Öt perc pihi után jöhet a fedőlakk. Az alapozó lakkot általában úgy fejlesztik ki, hogy fedőlakként is lehessen használni. Szóval nem kell pénzt áldozod külön erre! J

6. Pár perc után tartsd a kezeidet hidegvíz alá, evvel felgyorsítod a száradási folyamatot! Óvatosan töröld meg a kezedet utána!

7. Amikor teljesen megszáradtak a rétegek, kend be a kezed hidratáló kézkrémmel! Azért nem szabad ezt lakkozás előtt, mert zsíros réteget viszel fel a körmödre, ami – mint már írtam – csökkenti a lakk tartósságát.

Ugye, hogy nem is olyan ördöngös!?

:):):)

Mondd el véleményedet, gondolataidat a témával kapcsolatban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése