2010. november 7., vasárnap

Az ördög a részletekben rejlik!

Reggel azon gondolkozol, hogy mit vegyél fel? Vagy úgy érzed, hogy már unalmas a ruhatárad? Az esetek többségében nem is a nadrág vagy a felső mondja meg, hogy milyen stílusú a megjelenésed, és milyen vagy te magad. Az ördög a részletekben rejlik!


Ékszerek, táskák, nyakkendők, cipők, sálak, kesztyűk, sapkák… és még sorolhatnánk. Ezek azok, amik változtatnak a megjelenéseden. Sőt, a smink és az arcszőrzet is meghatározó! A ruhák alig hordoznak jelentést ezek mellett.


Ha pedig nincsen rajtad semmi, az is ébreszt másokban gondolatokat. A Randiguru című filmben volt, hogy Eva Mendes a bárba ült, és a ruháján felül csak egy olvasószemüveg volt rajta. A szakavatott szem, Will Smith nagyon jól elemezte a helyzetet. Összefogott haj, olvasószemüveg könyv nélkül, de – persze – ékszer semmi. Azt üzeni, hogy esze ágában sincs ismerkedni: összefogott haja szigorúságot és távolságot sugároz, az olvasó szemüveg pedig nem a könnyűvérű nőcskét, hanem az intellektuális nőt ábrázolja.


Hát még mennyi mindent jelenthet az, ha van is rajtunk valami! A színek, a formák, az egyszerűség vagy a túlzás – és kizárólag a kiegészítőkről van szó -, egészen mást árulhat el rólunk. És bár a képeken leginkább csak nők láthatók, a férfiakra is ugyanúgy vonatkoznak a kiegészítők állandó törvényei!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése