2010. november 27., szombat

Kicserepesedett téli átok ellen

Tegnap estére mondták az első havazást. Vagyis itt a tél. Zimankós hideg, ami megviseli a szervezetünket. Egyre kevesebb a napfény, és egyre többször vesszük észre a kirepedezett bőr, a fénytelen haj és a sápadtság jeleit. Hogy mit lehet tenni ellene? 7 tippben itt a válasz!


  • Télen meleg fürdőre vágyik mindenki, de ez nem egészséges a bőrünknek. Ahogy a csapból folyó kemény víz sem. Ne állj 10 percnél tovább a zuhany alatt, és csak langyos vizet használj!
  • A hidratálás is jobban teszi, ha a feje tetejére áll! Ha logikusan végiggondolo d te is rájössz, hogy miért. A hidratálás lényege, hogy vizet juttatsz a bőröd alsóbb rétegeibe. Ha odakint fagy, akkor az így bejuttatott vízmennyiség is meg fog fagyni. Ettől pedig még inkább kirepedezik a bőröd. Javaslatom, hogy nappalra zsíros krémet használj, ami védőréteget képez az arcodon. Hidratálást pedig este, lefekvés előtti programként űzd!
  • A fent leírtak egész tested ápolására is igaz. Véletlenül se indulás előtt használd a testápolódat vagy a kézápolódat.
  • A kirepedezett bőrre csak egy megoldás van: radírozz! Mielőtt leápolnád fáradt bőrödet, szabadítsd meg az elhalt hámsejtektől. Ezzel segíted a regenerálódásban is.


  • Ajkaid ápolását se hanyagolhatod el! Ha kicserepesedik, és már nem használ az ajakápoló sem, ragadd a kezedbe este a fogkefédet, és körkörös mozdulatokkal kezd el masszírozni. Arra ügyelj, hogy puha, vizes sörtét használj, így kisebb az irritáció esélye. Utána pedig kenj rá egy kis klasszikus niveát! Reggel puha ajkakkal fogsz ébredni.
  • Ha hajad száraz és fénytelen, akkor keress valami vitalizáló hajpakolást, ami tápanyaggal és vitaminokkal tölti fel.



  • Házi praktika: kúraszerűen fogyassz élesztőt! Olyan anyagok vannak benn, amik növelik a szaru védekezőképességét és serkentik a megújulását. Vagyis mind a bőrnek, a hajnak, és még a körömnek is segít a hideg téli hónapokban. Két hétig egyél minden nap egy csipetet, és szemmel látható lesz a változás.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése