2010. november 17., szerda

Scary Xmas

Már megint november közepe van, és egyre közelebb a Karácsony. Erre akkor döbbentem rá először, amikor szombat este az Andrássy úton sétáltam. Fényár ugyan még nem volt, de a fákra már felcsavarták az izzósorokat. Advent sincs már olyan messze, vagyis megindul a karácsonyi dömping is.


Sok helyen már most azzal sarkallnak vásárlásra, hogy „karácsonyi ajándékötlet” címen akciókat hirdetnek. Nehéz elkerülni és nem tudomást venni róla. A fogyasztói társadalom önmagát generálva igyekszik mind nagyobb eladást produkálni, aminek az az eredménye, hogy már október végén lehet csokimikulást venni, a Karácsony pedig már november első felében szezonális.

Egymással szembeni elvárásunk is egyre magasabbra és magasabbra tőr: ilyen drága ajándék, olyan drága ajándék. Sokan luxusra vágynak, mások azon agyalnak, hogy mit kéne kérni a Jézuskától.

Az ünnepi látogatások, ebédek és vacsorák se töltenek el nagyobb nyugalommal az ajándékkok beszerzésénél. Mit vegyünk fel, hogyan nézzünk ki, mibe csomagoljunk, mit főzzünk?

A stresszfaktor szintje ekkor se csökken, idegeskedünk, ami nem tesz jót a szervezetünknek sem. Az amúgy is rohanó élet ilyenkor még gyorsabb tempót diktál, aminek egyrészt megálljt kell parancsolnunk, másrészt tartani is kell az iramot.

Hogy mit is tehet az ember ezek ellen, azt a következő egy hónapban olvashatjátok majd. Ajándékötletek és jelentéseik, smink és ruhatippek, isteni receptek és tradíciós ünnepi kaják, stresszcsökkentés, bőrápolás, relaxálás és felszedett kilók...

Kellemes Karácsonyi Dömpinget Minden Olvasónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése